Recept: Sladoled od manga i tamne čokolade

misc1

Gastrogurman.com.hr ozka usklajena gourmandise.hr

Sastojci:
150g pirea od manga DGF
100g mlijeka
250g slatkog vrhnja
85g šećera
60g žumanjaka
40g tamne čokolade (Guayaquil 64%)

Postupak:
– Na vatru stavite mlijeko, pire od manga i 40g šećera. Zagrijte do vrenja.
– U drugoj posudi miksajte žumanjke sa ostatkom šećera.
– Kada se mlijeko ugrijalo, dodajte pola u smjesu od žumanjaka i šećera i miksajte.
– Kada su se jaja temperirala dodajte ostatak mlijeka i vratite na laganu vatru uz miješanje kuhačom. Smjesa vam nikako ne smije zakipiti jer će se jaja zgrušati.
– Maknite kremu sa vatre, slatko vrhnje miksajte u šlag, lagano umiješajte u kremu i na kraju dodajte rastopljenu čokoladu. Čokolada se ne smije previše mješati.
– Rasporedite kremu u *Silikomart Tango* kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač.

Glazirajte gumbićima Wonder Melts ili čokoladom sa kakao maslacem (100g tamne čokolade i 100g kakao maslaca otopite u mikrovalnoj pećnici).

Uživajte u ukusnom sladoledu 🙂

Gastrogurman.com.hr recept sladoled mango cokolada gourmandise.hr