Koktel mjeseca – Old Fashioned

misc1

gastrogurman.com.hr koktel mjeseca barmen.hr blue monday ozka

Old Fashioned je koktel koji se priprema na način da se spajaju slatke note šećera sa bitterima koji odišu voćnim i gorkim notama. Na posljetku se ovoj kombinaciji dodaje alkoholno piće poput viskija i dodatak citrusa. Tradicionalno se poslužuje u malenoj niskoj čaši koja nosi ime upravo prema ovom koktelu – old fashioned.

Ovaj koktel je kombinacija viskija, bittera i lambic voćnog piva nedvojbeno će se naći među favoritima. Elegantno piće istaknulo je pozadinski okus piva Lindeman’s Frambois gdje je do izražaja došla malina, a upravo viski mu je dao onaj dodatni “kick”. Bitteri i zagrijana esencijalna ulja kore naranče stvorili su aromu koja pojačava doživljaj. Povezali smo voćne note piva i klasičnog koktela i dobili smo osvježavajuće ali moćno piće koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

  • 3 cl whisky
  • 2 uštrcaja bittera od naranče
  • Lindeman’s Frambois
  • Kora naranče

Izrada:

U old fashioned čašu punu leda stavite whisky i bittere i promješajte barskom žlicom. Nakon toga nadolijte Lindeman’s Frambois pivo gotovo do vrha čaše. Koru naranče lagano zapalite kako bi se oslobodila aroma esencijalnih ulja te je ubacite u koktel. Posužite sa dvije kratke slamke.

Gastrogurman.com.hr i Barmen.hr - koktel mjeseca slika

Za sve željne znanja o koktelima i miksologiji, Udruga konobara i barmena Hrvatske, poznata i pod nazivom Barmen.hr, održava Školu barmena. Prvi termin Škole barmena održati će se 3.10.2016. Pošto je iskazan veliki interes i prva grupa polaznika se popunila u rekordnom vremenu, otvorena je još jedna grupa tako da svi željni znanja rezerviraju svoja mjesta na vrijeme.