Koktel mjeseca – Blue Monday

misc1

gastrogurman.com.hr koktel mjeseca barmen.hr blue monday ozka

Koktel koji savršeno opisuje početak tjedna. Blue Monday. Jer je ponedjeljak i jer se nekako osjećamo pomalo „blue“ s obzirom na to da nas je probudila grmljavina i kišurina. Ovo je jedan od onih osnovnih koktela koji koji su idealni za one koji su u svijetu pripreme koktela noviji. Čak i totalni početnici u mogućnosti su pripremiti ovaj koktel na način da bude vrhunskog okusa. Okus koktela je vrlo jednostavan i većina ljudi voli koktel ovog tipa tako da nećete pogriješiti ako se odlučite iznenaditi svoje društvo kreativnim poslijepodnevnim koktelima. Osim toga, ovo je jedan od koktela koji možete pripremiti i u velikim vrčevima što olakšava posluživanje 😉

Sastojci koji su vam potrebni za izradu Blue Monday koktela su:

  • 4,5 cl vodke
  • 1,5 cl Cointreau ili Triple Sec
  • 0,8 cl Blue Curacao

 

Priprema:

Pošto je ponedjeljak, odlučili smo se na koktel čija izrada ne zahtijeva previše barske opreme. Sve što vam je potrebno je jedan shaker, koktel čaša i led. Sve sastojke stavite u shaker i napunite ga ledom. Protresite dok se sastojci ne sjedine. Nemojte previše šejkati kako ne bi razvodnili svoje piće. Jednom kada ste gotovi, procijedite koktel u martini čašu a za dekoraciju iskoristite jednu krišku naranče.

Ako želite eksperimentirati s okusima ovog pića, možete se poigrati s vodkama koje dolaze u raznim okusima, jedino na što u tom slučaju morate pripaziti je da bude prozirna kako bi boja koktela ostala prekrasno plava.

Sada jedino što vam preostaje je nazdraviti ponedjeljku s Blue Monday koktelom i koračati veselije kroz ostatak radnog tjedna.

Vaša portala Barmen.hr i Gastrogurman.com.hr

gastrogurman.com.hr koktel mjeseca barmen.hr blue monday 2

Slika 1 preuzeta sa – putneyfarm.com
Slika 2 preuzeta sa – lolastaffing.co.uk