Koktel mjeseca – Blood & sand cocktail

misc1

U današnje vrijeme prema mnogim nutricionistima sve morate izbjegavati. Postoji jedna namirnica koja liječi sve bolesti i sve smetnje prema nekim istraživanjima, od niskog i visokog tlaka do kardiovaskularnih bolesti, čak ju smatraju najsavršenijom namirnicom, ali uvijek postoji onaj ali. Ne smiju ju konzumirat niskotlakaši, nije baš dobra za ovu i onu skupinu.. dakle, liječi nizak tlak, ali se ne preporuča niskotlakašima. Čovjek se bar dobro nasmije.

Postoje i razni forumi gdje si mnogi međusobno dijele savjete – ova prehrambena skupina je odlična, ova nije jer eto zato, postoji sto razloga. Mišljenja sam da je svaka namirnica dobra ukoliko se konzumira u određenim granicama. Uvijek će postojati neke namirnice manje zdrave od drugih. Ali proteini, masti i ugljikohidrati su prehrambene namirnice koje tijelo treba. Čemu izgladnjivanje i zašto ne bi tu i tamo pojeli jedan cheeseburger, ili čokoladu? Prijatelj ima mišiće, vježba, odlično izgleda, i normalno jede. S vremena na vrijeme pojede i burek, pizzu i ostalu ‘lošu’ hranu. Zato, život je prekratak, i morate stvoriti životni stil koji vam omogućuje da uživate u hrani, a da se uz to ubaci i određena tjelesna aktivnost. Vjerujte mi, može se.

Trebamo se razvijati kao društvo, ali nažalost postoje stereotipi prema kojima se ljudi međusobno etiketiraju na negativan način, što bi trebalo u potpunosti iskorijeniti. Ako netko ima 70 kg i zadovoljan je takvim izgledom i ne narušava mu zdravlje, čemu zli komentari? Čim je osoba sama sa sobom zadovoljna, sve je postigla. I to je jedino bitno.

A bitni su i fini kokteli! Odvojite trenutak i napravite si jedan, a kako bi vaši kokteli bili još bolji prijavite se u Školu barmena koja kreće za tjedan dana – 06.03.2017.!

 

BLOOD & SAND COCKTAIL

Za ovaj koktel potrebno je:

  • 2,5 cl škotskog viskija
  • 2,5 cl vermoutha
  • 2 cl likera od višnje
  • 2 cl soka od naranče

Dodati sve sastojke u shaker napunjen ledom. Protresti i procijediti u ohlađenu koktel čašu. Ukrasiti narančinom korom. Uživajte!