Sajam okusa – GASTexpo 2019

misc1

Tradicionalni GASTexpo održava se u Ljubljani od 30. siječnja do 2. veljače 2019. – širok izlagački program prate odlične radionice i natjecanja, prezentacije i degustacije. Posebna atrakcija ovog izdanja GASTexpa su Latte Art radionice pod vodstvom začetnika i izumitelja umjetnosti latte arta, Luigija Lupija

Već tradicionalno je kraj siječnja rezerviran za jedan od najvećih ugostiteljsko-turističkih sajmovakoji se održava u susjednoj Sloveniji, a namijenjen je čitavoj regiji. Sajam okusa GASTexpo obavezno je odredište za sve restoratere, ugostitelje, vlasnike café-barova, pizzerija i slastičarnica, te sve one koji se bave pripremom hrane, a na sajmu se mogu upoznati s novim trendovima i najnovijim tehnologijama, te sudjelovati na brojnim stručnim prezentacijama i radionicama.

Ove godine sajam nudi jedinstvenu priliku pratiti nastup Luigija Lupija, začetnika i izumitelja umjetnosti Latte Arta, iscrtavanja raznovrsnih oblika zagrijanim mlijekom na kavi.

U više od dvanaest godina održavanja GASTexpo je prerastao granice Slovenije te gravitira Hrvatskoj, ali i Italiji, Njemačkoj, Austriji i Mađarskoj. Za ovo izdanje nadograđen je stručni program radionica i natjecanja, uz izložbeni program koji uključuje područje gastronomije, pića, piva, kave, slastičarstva, pekarstva, ugostiteljsko-hotelske opreme, ICT sustava, sladoleda, alkoholnih i bezalkoholnih pića i ostalog.

GASTexpo je odlična prilika za sudjelovanje na brojnim besplatnim radionicama sa uvijek zanimljivim i aktualnim temama. Posjetitelji će tako moći naučiti napraviti ponajbolju pizzu, u društvu svjetskog prvaka u pripremi pizze, sladoled pod stručnim okom najboljih svjetski priznatih majstora Akademije sladoleda, koktele za svaku priliku s najpoznatijim barmenima. U segmentu kave naglasak će biti na praktičnim radionicama koje će voditi Luigi Lupi, začetnik Latte Arta i osnivač svjetski priznate licence World Latte Art Grading System za umijeće crtanja na kavi.

Moto organizatora jest „Vidjeti, naučiti, kušati” pa tako širok program profesionalnoj publici predstavlja najnovije trendove i smjernice s područja gastronomije. Svima onima koji uživaju u kuhinji posvećene su brojne prezentacije, degustacije i besplatne radionice.

Osim radionica za pripremu piva, održat će se i radionice pripreme kruha, sladoleda i slastica. Organizirana je i škola pizze koju će voditi ponajbolji talijanski majstori uz dodjelu diploma, a najbolji sudionik odlazi na svjetsko prvenstvo. Tu su i slastičarske radionice La Ganache koje će voditiNaser Gashi, osnivač francuske metode edukacije za slastičare u Sloveniji. Gashi će kroz besplatne tečajeve pokazati izradu macaronsa, čokoladnog moussea i torta Fraiser.

Uz bio veganske radionice tijekom sajma se održava i niz međunarodnih natjecanja i to u izradi sladoleda, pizze, u pripremi koktela, latte art challenge, a organizatori pozivaju i hrvatske predstavnike da se priključe.

Ne propustite stručni sajam u regiji Alpe Adria koji diktira trendove u ugostiteljstvu i hotelijerstvu svake godine.

Sajam se održava istovremeno sa sajmom NATOUR Alpe Adria, a očekuje se ukupno oko 15.000 posjetitelja. Više informacija o programu sajma i registraciji dostupno je na www.gast.si.