Završen je Mainardi Pizza Cup Istra 2017

misc1

Završeno je još jedno natjecanje za najboljeg pizza majstora i imamo lijepe novosti za natjecatelje koji su nastupili na natjecanju.

Obzirom da je pobjednik Mario Presečki već osvojio natjecanje u Napulju na našem Pizza Cup-u u Zagrebu, ovaj puta je nagrada ostala nedodijeljena.

Kako u pravilniku nemamo predviđenu ovakvu situaciju, odlučili smo da putnika u Napulj odluči javno glasovanje. Na taj način će obožavatelji naših pizza majstora dobiti mogućnost da im pomognu u njihovom usponu.

Stranica za glasanje je >ojvdje<

Nagradu će osvojiti natjecatelj koji dobije najviše glasova do ponoći 31.03.2017.

Čestitamo svim natjecateljima što su imali hrabrosti i vjere u sebe da se natječu i pokažu javno svoje znanje i kvalitetu. Mnogi pizza majstori za to još uvijek nemaju hrabrosti, ali se nadamo da će se i ostali ohrabriti te da će vas se natjecati sve više i više. Mainardi Food će vas sve podržati, a najboljima od vas omogućiti da se natječu i na najprestižnijim natjecanjima u Italiji.

Interes za natjecanje bio je na razini prethodnih godina, natjecalo se je 11 pizza majstora iz Hrvatske, Slovenije i Italije, i svi su pokazali solidnu kvalitetu.

Znamo da su mnogi od vas nezadovoljni i razočarani rezultatom, ali nažalost pobjednik može biti samo jedan, a često samo nijanse odlučuju o njemu.
Pozivamo vas da i dalje budete strpljivi, ustrajni i hrabri, da radite na sebi i rastete u ovoj profesiji.

Mainardi Food, a i udruga koju osnivamo APN ALPE ADRIA, će vam dati mogućnost za učenje i razvoj, kao i za natjecanje i dokazivanje. Rezultati će doći, i svaki kvalitetan pizza majstor će ostvariti rezultat i karijeru.

Završni poredak (maksimalni broj bodova je 400, po 100 za svakoga od sudaca):
1 MARIO PRESEČKI, Pizzeria Angelus iz Varaždina 388 bodova
2 EDO OSMIĆ, Pizzeria Napoli iz Labina 375 bodova
3 EMANUEL MELON, Cantina Melon iz Petrovije 307 bodova
4 DAVID NOVAK, Pizzeria Pica 33 iz Kopra 287 bodova
5 ANTHONY FARAGUNA, Pizzeria Napoli iz Labina 286 bodova
6 NEDELJKO ZLATUNIĆ, Pizzeria Dali iz Poreča 269 bodova
7 RONI AVDIJA, Pizzeria In Forno iz Pule 251 bodova
8 IVAN SIRONIĆ, Pizzeria Allegria iz Putini 250 bodova
9 BORIS OSTOJIĆ, Pizzeria Gastro Italiano iz Šibenika 246 bodova
10 STEFANO DEL FIUME, Pizzeria La Boutique della Pizza iz Trsta 203 bodova
11 MAURICIO UČKAR, Pizzeria Zara iz Barbana 200 bodova

Stručni žiri bio je sastavljen od strane istaknutih imena svijeta pizze i kulinarstva:
Antonio Ferraro – vrhunski pizzaiolo i osvajač mnogih trofeja
Gianni Calaon – vrhunski pizzaiolo i osvajač mnogih trofeja
Stefano Cosattini – vrhunski chef ovjenčan Michelinovim zvjezdicama
Kristina Halužan (sudac na peći) – promoterica pizze i osvajačica nekoliko trofeja

Tekst: PR Mainardi food Hrvatska
Foto: Gastrogurman.com.hr