VII. Internacionalni salon vina Monte Vino 2017

misc1

ozka usklajena 600x65

Nacionalno udruženje sommeliera Crne Gore i ove godine  organizuje manifestaciju „VII. Internacionalni salon vina Monte Vino 2017“.

Manifestacija će biti održana 17. i 18. marta 2017. godine (petak i subota) u Kristalnoj dvorani hotela „Hilton Podgorica Crna Gora” u Podgorici sa početkom u 12 sati.

Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, a prijatelji manifestacije su “Glavni grad Podgorica“, “Vinska akademija Crne Gore“, “Generali osiguranje Montenegro“.

Prema planiranom programu, “Monte Vino 2017” će otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede gospodin  mr Milutin Simović.

Internacionalni salon vina “Monte Vino” je jedan od značajnijih regionalnih događaja posvećenih vinu te najznačajnija i najveća vinska manifestacija koja se organizuje u Crnoj Gori, i kao takav uvršten je u mapu regionalnih vinskih dešavanja. Salon se održava svake godine u martu, a konceptualno je podjeljen na glavni i prateći program, objedinjujući degustacije vina i hrane, radionice, predavanja, promocije, poslovne susrete.

Na Salonu se, uzimajući u obzir iskustva s prethodnih naših manifestacija, i dosadašnje rezervacije, očekuje više od 90 vinarskih kuća iz Crne Gore i regiona (bivše Jugoslavije), a direktno ili posredstvom distributera na Salonu se predstave i  vinarije svjetske reputacije.

Prvi put ove godine će se na Monte Vinu 2017 predstaviti i 15 proizvođača vina iz različitih regija Republike Italije.

Kako se iz godine u godinu manifestacija širila i postajala sve značajnija u vinskim krugovima, tako su se i zahtjevi samih posjetilaca, a i izlagača povećavali, tako da smo prateći te trendove Salon preselili u jedan mnogo luksuzniji prostor, koji će svima dati novi ugođaj. Izlagači će moći svoje proizvode da predstave na kvalitetniji I moderniji način, a sami posjetioci će uživati u vinu svim svojim čulima. Ovogodišnji Salon vina organizujemo u luksuznom prostoru novootvorenog hotela “Hilton” – Kristalnoj dvorani, gdje ćemo omogućiti jedinstven doživljaj kako samog događaja tako i grada domaćina Monte Vina 2017, Podgorice.

Prateći aktuelne trendove i ove godine ćemo pripremiti nekoliko stručnih radionica sa izuzetno kvalitetnim predavačima.

Karte za dvodnevnu manifestaciju VII Internacionalni salon vina “Monte Vino 2017” koji se održava 17. i 18.marta, biće u prodaji od 20.02. u objektima “Gradske knjižare” u Podgorici .

Tekst i foto – PR team Nacionalno udruženje sommeliera Crne Gore