Hrvatski pekar – 17. međunarodni kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva

misc1

ozka usklajena 600x65

Hrvatski pekar, 17. međunarodni kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva, Varaždin, Hotel Turist, 07.04.2017.

Kongres Hrvatski pekar nastavlja svoju bogatu tradiciju u Varaždinu. Bilježimo 17.-ti po redu event i vrlo smo ponosni na to, jer tijekom ovih 17 godina kongresu je nazočilo više od 3.000 sudionika, održano je 200.-tinjak predavanja, radionica, degustacija, a gotovo da i nema europske zemlje koja nije prisustvovala kongresu. Posebno nas veseli sve veći odaziv profesora, nastavnika i učenika srednjih pekarskih i prehrambenih škola Hrvatske.

Ministarstvo poljoprivrede nam je i ove godine visoki pokrovitelj kongresa, a stručni pokrovitelj je Prehrambeno biotehnološki fakultet Zagreb. Stručnjaci Ministarstva upoznat će prisutne o novom Pravilniku o žitaricama i proizvodima od žitarica, te o zaštiti tradicijskih proizvoda, a stručnjaci PBF-a će govoriti i niz tema iz sigurnost hrane.

Ove godine uključujemo još neke od zemalja koje do sada nisu bile prisutne, a to je USA i Italija. Ove godine naša gošća je gospođa Matea Mandir McConnell Zagrepčanka iz Savezne države Ohio koja sada živi u Zagrebu, vrsna gastronomska stručnjakinja koja će nam odraditi radionicu spravljanja peciva na način kako to tradicionalno rade američki Amiši. Tu je i radionica focaccia-e, tradicijske talijanske pogače, članice Društva žena iz Koprivničkih Bregi u Podravini pokazat će nam kakao se radi bregovska pita, poznati hrvatski pekarsko-slastičarski proizvod, uvršten u kulturnu baštinu pri Ministarstvu kulture RH, dok će članice Društva žena Đurđevac pripremiti njihov tradicijski proizvod  pogaču z orehi. S njima dolaze i članice Društva žena Sveta Jana koje će pripremiti svetojansku zlevanku, proizvod koji bi se itekako mogao dobro prodavati u pekarnicama diljem Hrvatske. Bregovke će održati i radionicu izrade originalnih hrvatskih pogačica sa čvarcima.

Više info na: Pekarski Glasnik

 

Organizator: Robinson  d.o.o. Novinsko – nakladničko poduzeće ZAGREB

Članak pouzet sa: Pekarski glasnik