HRVATSKI KUHARSKI KUP 2019

misc1

Posljednje natjecanje četrnaestog izdanja Hrvatskog kuharskog kupa održano je 25. i 26. listopada u Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar. Natjecanje pod nazivom „Bilogorsko kolo“ po treći puta organizirali su članovi Udruge kuhara i slastičar Bilogore u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar.

U sklopu dvodnevnog događanja, natjecatelji su pri dolasku obišli centar Bjelovara te posjetili Gradski muzej Bjelovar da bi kasnije krenuli s pripremom svečane večere. Sudionici su u ovom kolu imali zadatak pripremiti svečane hladne plate od ramsteka, svježeg sira i kukuruza, toplo glavno jelo s prilogom od svinjske pisanice, šljiva i tikvice, a slastičarko umijeće pokazali su u pripremi deserta od  čokolade, Pâte à Choux tijesta i lješnjaka i to sve za 14 osoba. Za sljubljivanje hrane i vina pobrinula se Vinarija Šipek.

Pobjedu u ukupnom poretku ostvarili su Tomislav Greganić i Marela Hudoletnjak iz hotela The Westin Zagreb. Do najviše stepenice stigli sa osvojenim drugim mjestima u svakoj kategoriji. Na drugo mjesto plasirali su se Marin Sambolek i Dario Rodeš iz Hotela Turist, Varaždin, dok je treće mjesto pripalo Nikoli Domisloviću i Dinku Tomašiću iz Park Boutique Hotel Varaždin. Sve natjecateljske radove vrednovao je tročlani ocjenjivački sud, Branko Čukelj, Vladimir Balent i Marija Kuzminski.

Iako zamišljen i realiziran u natjecateljskom formatu, Hrvatski kuharski kup prije svega je mjesto susreta kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske i odlična platforma sa afirmaciju mladih kuhara, stjecanja novih kulinarskih znanja i vještina te razmjena iskustva. Da se to pokazalo točnim, dokazali su učenici  Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar koji su sudjelovali na natjecanju. Posebno su oduševile mlade domaće kulinarske nade Stjepan Fijačko i Ivana Kuzma koji su u glavnom jelu oduševili žiri i osvojili prvo mjesto.

Ovo je bilo peto i posljednje natjecanje ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog kuharskog kupa. Nakon natjecanja održanim u Solinu, Plitvičkim jezerima, Vinkovcima, Pregrade te sad u Bjelovaru, preostalo je proglasiti ukupne pobjednike čitavog natjecanja i osvajače Velike kristalne kuhače. Završna svečanost će se održati u Koprivnici, početkom prosinca.

“Bilogorsko kolo 2019.“, rezultati natjecanja:

Kategorija A – Hladna plata  
Plasman Natjecatelj Objekt Bodovi
1 Dario Špehar Hotel Plitvice, Hotel Jezero 69,67
2 Tomislav Greganić The Westin Zagreb 69,33
3 Nikola Domislović Park Boutique Hotel Varaždin 65,33
4 Marin Sambolek Hotel Turist Varaždin 64,67
5 Igor Grgić Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar 62,67
6 Leo Pejić Chef.hr 58,00
7 Tereza Vicić Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar 54,33
       
Kategorija B – Toplo jelo  
Plasman Natjecatelj   Bodovi
1 Stjepan Fijačko Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar 75,00
2 Tomislav Greganić The Westin Zagreb 74,67
3 Nikola Domislović Park Boutique Hotel Varaždin 73,33
4 Leo Pejić Chef.hr 72,67
5 Marin Sambolek Hotel Turist Varaždin 72,00
6 Dario Špehar Hotel Plitvice, Hotel Jezero 63,67
       
       
Kategorija C – Desert  
Plasman Natjecatelj Objekt Bodovi
1 Marin Sambolek Hotel Turist Varaždin 72,00
2 Tomislav Greganić The Westin Zagreb 66,33
3 Vedran Blažević Chef.hr 66,00
4 Dario Špehar Hotel Plitvice, Hotel Jezero 65,67
5 Nikola Domislović Park Boutique Hotel Varaždin 63,67
5 Leo Pejić Chef.hr 63,67
       
       
Ukupni poredak  
Plasman Natjecatelj   Bodovi
1 Tomislav Greganić The Westin Zagreb 210,33
2 Marin Sambolek Hotel Turist Varaždin 208,67
3 Nikola Domislović Park Boutique Hotel Varaždin 202,33
4 Dario Špehar Hotel Plitvice, Hotel Jezero 199,00
5 Leo Pejić Chef.hr 194,33
6 Stjepan Fijačko Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar 75,00
7 Vedran Blažević Chef.hr 66,00
8 Igor Grgić Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar 62,67
9 Tereza Vicić Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar 54,33

 

Više fotografija s natjecanja, možete pronaći u albumu na našoj facebook stranici klikom na ovaj link:

Facebook