2. Državno prvenstvo pizzaiola

misc1

U ponedjeljak 11. ožujka, u zagrebačkoj pizzeriji O’Hara (adresa: Ul. Ivane Brlić Mažuranić 1B, 10090, Zagreb) održati će se završnica drugog po redu Državnog prvenstva pizzaiola.

Udruga hrvatskih pizzaiola u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom organizirala je krajem 2018. godine tri regionalna kvalifikacijska natjecanja za pizzaiole i to u Splitu, Osijeku i Prelogu. Na tim natjecanjima troje prvoplasiranih osvojilo je „ulaznicu“ za završnicu i veliko finale u Zagrebu koje će iznjedriti drugog državnog prvaka u pripremi pizze. Njima će se pridružiti i prošlogodišnji pobjednik i nositelj titule prvog državnog prvaka Romano Seferović te pokušati obraniti naslov.

Pozivamo Vas da podržite napore Udruge hrvatskih pizzaiola, posjetite nas na samom natjecanju, degustirate natjecateljske pizze i ispratite proglašenje drugog državnog prvaka u izradi pizze.

Natjecanje će započeti u 10:00 dok je proglašenje pobjednika predviđeno za 15:00 sati.

Više o natjecanju:

U kolovozu 2017. godine u Pizzeriji Stari Zagreb u Sesvetama osnovana je Hrvatska udruga pizzaiola koja djeluje u okviru Hrvatskog kuharskog saveza. Udruga radi na promicanju, razvitku te unapređenju kulinarske struke pravljenja pizza te upoznavanjem s poviješću nastajanja ovog specifičnog zanata te proizvoda. Tako je između ostalih nastala i ideja o organiziranju Državnog prvenstva pizzaiola.

U velikom finalu u Zagrebu, svaki natjecatelj izrađuje ukupno dvije pizze: jednu pizzu po vlastitom izboru i jednu pizzu margheritu. Svaki natjecatelj donosi sa sobom tijesto za pizze dok sve ostale potrebne namirnice kao i opremu osigurava organizator. Svaki natjecatelj ima 15 minuta za pripremu, izradu pizze, prezentaciju te dodatnih 5 minuta za pospremanje radnog mjesta i radne površine. Pobjedniku će pripasti titula drugog državnog prvaka u izradi pizze. Ocjenjivački sud za ovu priliku čine: Miroslav Dolovčak, Ivan Vanjak, Zoran Lisjak i Boris Ostojić.

Natjecatelji:

  1. Romano Seferović, Pizzeria Buffalo, Vodnjan
  2. Ivan Glibo, Basta gourmet bar, Zagreb
  3. Dejan Pušelj, Pizzeria Lipov Hlad, Osijek
  4. Suzana Zrimić, Kuća dida Tunje, Oprisavci
  5. Mirko Perić, Basta gourmet bar, Zagreb
  6. Milan Vatavuk, Mano Artisanal, Split
  7. Darijan Katalinić, Pizzeria Chello, Zagreb
  8. Ivan Kavelj, Pizzeria Chello, Zagreb
  9. Ivan Korent, D.G. Sport, Prelog
  10. Boris Dominković, Pizzeria Lipov Hlad, Osijek